Sånn kan du bruke ventetiden i bilen

Det er alltid irriterende å sitte i bilen og bare vente. Men det finnes noen måter å tilbringe denne tiden på, som ikke bare gjør tiden flyr av sted, men også gir deg noe å gjøre. Her er noen tips.

Å spille et spill på mobilen

Fordi du alltid har med deg mobilen, kan det være en fin måte å bruke ventetiden i bilen på. Her er noen tips om hvilke spill du kan spille:

Arkade-spill

Disse spillene er ofte enkle å lære seg, men vanskelige å bli lei av. Prøv å spille noe så enkelt som Tetris eller Snake, eller noe mer komplekst som Clash of Clans eller Candy Crush. Det er nesten garantert at du finner et arkade-spill som passer til din smak.

Løs kryssord

Ha alltid et kryssord hefte med på tur, eller løs kryssord online på mobil eller nettbrett.

Kortstokk- eller terningspill

Spill som Uno, Monopoly Deal og Yatzy er enkle og morsomme alternativer som ikke krever mye forberedelse eller forkunnskap. Du kan også spille klassikere som bridge eller poker.

Sportsspill

Hvis du liker sportsrealistiske spill, kan det hende FIFA Mobile eller PES 2019 er noe for deg, det er to av de mest populære fotballsimulatorene på markedet i dag.


Sportsbetting

Følger du med på et eller fler fotball lag? Da kan det være morsomt å satse på det lag man følger. Sjekk for eksempel oddstips og se mulighetene. Husk alltid å spille ansvarlig!

Å høre på musikk

Det er alltid hyggelig å høre på musikk, spesielt når man er i bilen. Her kan du slappe helt av, og nyte turen. Det er imidlertid viktig å ikke la seg forstyrre av for mye musikk, da det kan være skadelig for konsentrasjonen. Velg derfor et rolig og avslappende playlist som ikke distraherer deg fra veien.

Å snakke med andre i bilen

Er du på tur med andre, som du kanskje ikke kjenner så godt? Da kan kjøreturen kan være en fin tid til å bli bedre kjent. Men det kan kanskje være vanskelig å få begynt, for hva skal man snakke om, når det er folk man ikke kjenner? Her er noen tips for bra emner til å bryte isen:

  1. Snakk om dine favorittemner – Dette er en god måte å lære mer om hverandre og få nye perspektiver på ting.
  2. Spill et spill – Spill som 20 spørsmål eller annet interaktivt spill kan være en morsom måte å bruke ventetiden på.
  3. Lytt til podcaster eller musikk sammen – Dette er en fin måte å dele interesser og oppdage nye ting sammen, og opbygge et fellesskap.
  4. Ha en meningsutveksling om et aktuelt emne – Dette kan være en fin måte å lære mer om andres meninger og synspunkter, og kanskje til og med bli enige!

Å sove

Når man venter i bilen, kan man bruke tiden til å sove. Dette er en fin måte å slappe av og koble ut, og det kan også være en god måte å få noen ekstra minutter med søvn på. For å sove i bilen, trenger man ikke mye mer enn et mykt teppe eller pledd. Man kan sette seg på passasjersetet eller sette seg lengre bak i bilen for å sove. Når det er varmt ute, kan det være fint å sette seg opp med ryggen mot vinduet for litt frisk luft. Husk å sette alarmen på telefonen din slik at du ikke sovner helt bort!

Ting du kan gjøre alene

Kanskje du ikke vil måtte gjøre noe med de andre passasjerene. Her er derfor en liste over ting du kan gjøre alene:

Lytt på musikk eller podcaster

Dette er en flott måte å få tiden til å fly av sted. Du kan finne ut alt om ditt favorittband, eller høre på interessante podcaster om et bredt spekter av emner.


Lær et nytt språk

Hvorfor ikke bruke denne tiden til å lære et nytt språk? Det finnes mange apper og nettsteder som kan hjelpe deg med dette, og det er en morsom måte å fylle ledige stunder.


Les en bok

En bok er alltid en god måte å bruke ledig tid. Dykk ned i en god historie og la deg underholde av forfatterens fantasi.