Hvordan få en vellykket bilferie med leiebil?

Det å dra på ferie i leiebil kan bidra til gode minner og mange spennende opplevelser underveis. Samtidig kan bilturen fort bli kaotisk dersom du ikke planlegger godt i forkant.

Her kan du lese noen nyttige tips om hvordan du kan få en best mulig bilferie med leiebil. Unngå kjedelige overraskelser underveis!

Tenk på komfort

Når du skal på bilferie med leiebil er det fort gjort å glemme leiebilens komfort. Mange velger den leiebilen som er billigst eller ser best ut, og glemmer at komfort er minst like viktig.

Husk at du skal sitte i bilen i mange timer i strekk mens du kjører. Dette kan fort føre til smerter i rygg og nakke dersom setene ikke er ergonomiske. Har du en leiebil med høy komfort, slipper du å bli stiv og støl.

Underholdning på veien

Sørg også for å ivareta interessene dine. Liker du kanskje bygg og anlegg? Da vil nyhet bygg være hyggelig å lese om. Uansett hvilke nettsider du foretrekker, vil litt surfing på nett forhindre tretthet som ofte oppstår under langkjøring.

Reiser du med barn kan du feste nettbrett på baksiden av setene fremme, slik at barna kan la seg underholde av film eller lignende på veien. Da blir det sannsynligvis mindre krangling i baksetet også, og færre forstyrrelser for sjåføren.

Ta en velfortjent pause underveis på bilturen. Legg setet ned, og finn frem mobilen eller nettbrettet. Her kan du lese om ting som opptar deg, og dermed koble helt av før kjøringen fortsetter. Sjekk for eksempel ut nettsider som GO-Online.no.

Kaffe- og matpauser

Apropos tretthet. Det kan også være smart å ha med en termos med kaffe i bilen. Eventuelt kan du kjøpe kaffe på bensinstasjoner underveis. Det kan være greit å strekke litt på beina når du kjører langt.

Finn en koselig rasteplass der du kan spise lunsj. Litt kaffe og mat sørger for at du får påfyll av energi, noe som er viktig når du kjører langt. Sørg for at du får i deg noe sunt, som for eksempel langsomme karbohydrater. Unngå å spise for mye snop og hurtigmat!

Forsikringer – økt trygghet

Når du er på bilferie med leiebil er det viktig å ha gode forsikringer i tilfelle uhellet skulle være ute. Det er fort gjort å få en ripe eller bulk i bilen – spesielt dersom du ferdes blant til tider aggressive bilister i utlandet.

Husk at du ofte ikke har bruk for dyre tilleggsforsikringer. Bilforsikringen du allerede har kan nemlig dekke det viktigste. Dessuten er en standard forsikring inkludert i leieprisen, og denne dekker det viktigste.

Pakk riktig

Dersom du reiser på bilferie med leiebil, er det smart å pakke riktig. Først og fremst bør du passe på at det ikke finnes løse gjenstander i bilens baksete. Disse kan forårsake mye skade dersom du plutselig bråbremser.

For å få plass til all bagasjen i bagasjerommet, gjelder det å pakke riktig. Legg klær og håndklær pent sammen, slik at de tar opp minst mulig plass i kofferten. Dersom du har veldig mye bagasje, kan du også bestille en leiebil med takboks.

Husk også at leiebilens størrelse spiller inn. Reiser du med hele familien, kan det kanskje lønne seg å ha en mer romslig bil. En SUV eller stasjonsvogn sørger for at du får god plass til bagasje.

Valg av leiebil

Hvordan skal du velge riktig leiebil? Foruten størrelse og komfort, bør du også tenke på drivstofforbruk. Husk at noen biler er dyrere i drift enn andre, og at du må dekke drivstoffkostnadene.

Som regel skal bilen leveres tilbake med full tank, og da gjelder det å velge en bil med lavt forbruk. Det er også mulig å leie miljøvennlige elbiler. Dette kan være ganske mye billigere enn bensin- eller dieseldrevne biler. Husk imidlertid på at det tar tid å lade!

Selv ved hurtiglading av bil, vil du måtte beregne å lade i kanskje en halvtime. Velg derfor en elbil med relativt god rekkevidde om du skal på lang kjøretur. Ellers må du påberegne hyppige stopp langs veien.

Når du velger leiebil vil selvfølgelig pris også være en viktig faktor. Heldigvis finnes det både budsjettvennlige og eksklusive alternativer, så det finnes en leiebil for enhver smak.

Oppsummering – slik blir bilferie med leiebil vellykket

Dersom du planlegger å reise på bilferie med leiebil, er det viktig å planlegge godt i forkant av turen. Du bør blant annet sørge for å velge riktig leiebil. Her spiller både pris, komfort, utseende og drivstofforbruk inn.

I tillegg bør du passe på å ta hyppige pauser underveis. Dette sørger for at du er opplagt mens du kjører. Langkjøring kan fort medføre tretthet, noe du bør unngå for enhver pris. Ta en hyggelig kaffepause på en rasteplass, og les nyheter på mobilen.

Benytt deg av tipsene våre, og få en perfekt bilferie med leiebil!