Hvordan arrangere den perfekte sommerfesten

Nå som det er sommer og hyggelig ute, har du den perfekte muligheten til å samle venner og familie og ha en fest utendørs. Det spiller ingen rolle om du har en liten hage eller en stor gårdsplass – eller bare noen få stoler på gressplenen. Nedenfor kan du lese mer om hvordan du uansett kan få den perfekte kvelden!

Forbered deg på all slags vær

Vi må jo være ærlige: norsk vær er så flyktig om sommeren at du kan bli brent og frosset i løpet av samme dag. Hvis du ikke er superspontan og planlegger festen noen uker i forveien, kan du sjekke værmeldingen for å se hvordan været vil bli. Hvis det kommer til å regne under festen, kan det hende du må kjøpe telt. Telt kan være vanskeligere å bygge opp, men det vil redde gjestene fra mygg og maten fra fluer.

Tenk på belysningen

God belysning er kjempeviktig for en fantastisk hagefest i sommer. Kombinasjonen av lykter og lysslynger utendørs vil virkelig skape den perfekte atmosfæren. Det er selvfølgelig viktig at alle kan se hverandre. Det er også en god ide å plassere stearinlys på bordene for å skape en veldig koselig, innbydende plass.

Koselige hjørner

Å være koselig er ikke bare viktig om vinteren! Få «hygge» vibber i hagen din ved å lage koselige hjørner der folk kan sitte, slappe av og flykte fra festens støy. Plasser puter og tepper i koselige hjørner under et tre, ved dammen din, eller på et sted der det er mange friske blomster. Georg Jensen Damask har et bredt utvalg av ting som vil være perfekt både før, under og etter din fantastiske middag, og gjestene dine vil bli imponert over at du valgte et så luksuriøst, unikt design.

Nydelige farger

Ikke stol på hagenes naturlige grønne omgivelser for å gjøre ting interessant. Hager fortjener, akkurat som hjemmene våre, å bli forbedret med farger. Farge kan tilsettes i form av noe billig og enkelt som vaser, servise og blomster eller i form av mer ekstravagante stykker som statuer og blomster. Husk at skjønnheten i hagen din ligger i detalj, så ha en fargepalett i bakhodet og shopp deretter.

En fargepalett som minner om solnedgangen er perfekt til sommeren – gul, rosa, blå og oransje blandes vakkert sammen for å skape marokkanske vibber og samtidig utfylle det naturlige miljøet i naturen. For noe mer sofistikert er en hvit og beige palett et godt valg og vil utfylle de naturlige jordiske tonene i hagen din, som tre, grener og stein.

Velg et tema

Hvis du virkelig har bestemt deg for hvordan du style hagen din til en fest, kan du starte med å velge et tema. Temaet kan f.eks. være ‘vintage’, ‘avslappet’ eller ‘elegant’.

Når du har valgt temaet ditt, har du et godt utgangspunkt for fargevalg og innredningen. Det vil til og med hjelpe deg med å bestemme deg for mat- og drikkemenyen, spesielt hvis du velger et globalt tema som spansk eller italiensk. Når du har et tema i tankene, kan du la kreativiteten ta overhånd.