Din guide om hvordan du kjøper gullsmykker

Det sier seg selv at en av de smarteste investeringene i smykkeindustrien er gull. Gull utstråler luksus og klasse og betegner finansiell stabilitet. Gull er penger.

Siden den sanne verdien av penger er støttet av gull, er dette edle metallet etterspurt hvor som helst i verden. Med inflasjon og uforutsigbare gevinster og nedgangstider i markedene er gull en robust sikring mot disse usikkerhetene.

Med så mye på spill, er det viktig å vite hvordan du kjøper gull før du kjøper. I denne guiden beskriver vi alt du trenger å vite om gull.

Kjenn renheten til gullet ditt

Hvis du noen gang har hørt sangen 24-Karat Magic av Bruno Mars og lurt på hva i all verden han mente med å synge om «24 karat magi i luften «, er det fordi 24 karat gull er 100% rent. Gir det mening? Hvis ikke? Vennligst les videre.

I hver gulllegering er det 24 enheter som kalles karat. Når du kjøper gull som har 24 karat, betyr det at du har 100% rent, uforfalsket gull som dermed vil tilsvare rene, uforfalskede penger i lommen.

I forhold kan renheten til andre karat deretter beregnes. Hvis 24 karat gull er 100% rent, er 10-karat gull 41,7% rent (matematisk uttrykt som 10/24 = 41,7%, som også er stemplet som 417). Så den generelle regelen er: verdien er av gull er proporsjonal med renheten – jo renere gullet er, jo høyere verdi.

Men det betyr ikke at du alltid må sikte på et høyere nivå av renhet når du vil kjøpe gull. Vurder disse to viktige spørsmålene når du leter etter et nytt gullsmykker:

Formål: Hva slags smykker skal du kjøpe?

Rent gull er veldig mykt og kan lett bli skadet. Hvis du har tenkt å bruke den hver dag, kan det være en god ide å velge smykker med lavere karat, for eksempel 14 karat eller 585, da det også er merkbart. Lavere karat er laget av gull og andre metaller som gjør legeringen sterkere. For ringer og armbånd utsatt for friksjon mot harde overflater, er det best å kjøpe 14 karat stykker. For halskjeder og øredobber som er trygge mot slag og støt, er 14 – 18 karat egnet.

Høyere karat smykker. alt fra 18-24 karat, er best for spesielle anledninger, fester og seremonielle arrangementer av en grunn:

Gullet ditt brukes sjelden, og når du bruker det, håndteres det forsiktig – unngå unødvendig skade.

Kompatibilitet: «Er denne gylne legeringen «bra» for meg?»

I tillegg til formålet med smykkene, bør andre spesielle tilfeller også vurderes. Gullsmykker kan inneholde andre metaller enn gull. En av de vanligste metallene blandet i en gylden legering er nikkel. Det gjør smykkene sterkere, men det er et problem for personer med nikkelallergi. Hvis du er allergisk mot nikkel, er det bedre å velge smykker med en høyere prosentandel gullinnhold. 18 karat renhet anbefales for deg.

Hvis du vil vite mer om ulike typer gull, kan du besøke Kjøpegull.com. Der kan du finne all informasjon du trenger om hvordan du best kan kjøpe gull.