De fineste bilturene i Norge

I Norge er vi velsignet med vakker natur og fine veier over hele landet. Har du noen gang benyttet de av de flotteste vi har? Om ikke så er det på høy tid! Det å være på bilferie med gode venner eller familie, blir raskt en forglemmelig opplevelse. Det er mye spennende å se på veien, og selvfølgelig spektakulær natur på begge sider av bilen.

Å dra på langtur med bil er noe som knytter dere tetter sammen. Det gir felles opplevelser dere kan snakke om i årene fremover, men dere gleder dere over de gode minnene. Om du tar med barna på tur er det noe de vil huske hele livet. Norge er utmerket tilrettelagt for samferdsel, og veiene våre er trygge og gode. Bare husk å spenn på sikkerhetsbeltet så er dere klare.

Noen ting må riktignok pakkes på forhånd. Om dere tenker å overnatte i telt, nå dere ta med det samt tilhørende utstyr. Om planen er å overnatte i hytter eller på hotell på veien, er det nok og ta med klær for all slags vær. Som vi vet, kan det norske været by på det aller meste. Det bør allikevel ikke sette en stopper for en fantastisk kjøre- og opplevelsestur.

Så hvor skal dere dra? I denne artikkelen skal vi se på de aller fineste bil-strekningene i landet, og hjelpe deg å velge din ferie-rute. Her er det forskjellig å velge i, men gå for den du intuitivt føler deg mest tiltrukket av. Pakk i bagasjerommet, plukk opp alle som skal være med og fyll bensin eller lad opp bilen. Da er vi klare for avgang!

Vikingveien i Vestfold

Om du er interessert i vikingtiden, er dette veien for deg. Her er tett mellom attraksjoner fra tidlig middelalder og vikingtida. Veien går langs veien helt nede ved kysten i Vestfold. Den starter i Horten, via Åsgårdstrand, videre til Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Stavern, før du kommer til Helgeroa. Mange av disse byene fortjener et besøk når du først suser forbi.

På denne strekningen kan du oppleve mange flotte kulturminner. Hva med å se Lykkehuset Edvard Munch eide i Åsgårdstrand, eller stedet hvor Osebergskipet ble funnet i 1904? Tønsberg fortjener også et besøk, da denne faktisk er Norges eldste by. Hekt siden 871 har denne harr bystatus.

Om det blir mye kultur, og dere bare vil ha en pause, finnes det mange rastestopp på veien. Om du savner litt spill og moro, kan Spillguide.com tilfredsstille lysten på god nett-underholdning. Spesielt når det er mange spennende opplevelser på veien, er det viktig å ta noen pauser for å la opplevelsene synke inn.

Villmark i Østfold

Villmarksveien går fra Halden, langs grensen til Sverige, mot Ørje og videre gjennom Akershus. Denne vakre skogsveien, vil gi en flott opplevelse for hele familien. Dett er en helt ny måte å se Østfold på, hvor du kan lære mye spennende fra den rike historien vi har her til lands. Du kan lære mer om grensehistorien på Fredriksten festning, eller kjør Haldenvassdraget og lær om festningsverkene i Ørje.

Dette er en biltur som byr på spennende historie, og kulturopplevelse for hele familien. På nett kan du finne reiseplanlegger som hjelper deg å planlegge den eksakte løypen dere skal kjøre. Gjør dere klar for en spennende og flott opplevelse.

Daler og hav

Dett er turen for den eventyrlystne og nostalgiske bilkjører. Denne første nasjonale turistveien går fra Lom i Gudbrandsdalen. På veien kan du se en gammel stavkirke fra 1100-tallet, og se Bøverdalen og Flåklypa. Alle over en viss alder husker vel den ikoniske filmen laget av Ivo Caprino. Vider kan du kjøre opp til Jotunheimen, hvor du kan stoppe både ved Glittertind og Galdhøpiggen. Etterpå kan du kjøre opp til Sognefjellet, og se Nord-Europas høyeste fjellovergang.

Det er en tur som viser deg ekstreme kontraster i all sin prakt. Et annet stopp det er verdt å ta er ved Jostedalsbreen nasjonalpark. En annen severdighet du gjerne kan få med deg er Urnes stavkirke, som står på UNESCOS verdensarvliste.

Strynefjellet til Romsdalen

 Ved å starte med langvatnet Skjåk i Oppland, kan du nyet denne flotte kjøreturen. Veien er 104 kilometer lang, og er en Nasjonal turistvei. Tuten kan startes med ent besøk til Dalsnibba, som ligger hele 1476 meter over havet. Om dere er spreke må dere ta turen til toppen, hvor et utsiktspunkt uten sidestykke vil vise seg.

Herfra kan du se den ikoniske Geirangerfjorden, stupbratte fjellvegger og speilblankt hav. En mengde fossefall setter også en nesten trolsk stemning. Et annet obligatorisk utsiktspunkt du må få med deg er Ørenesvingen. Høydepunktet for mange er de ekstreme svingene ned Trollstigen mot dalbunnen.

Vi håper disse stedene har gitt deg mer motivasjon til å utforske Norge og vår spennende kultur og historie. Om du har bestem deg for ruten, er det bare å kjøre ut bilen og gjøre seg klar for tur. God reise!